Wednesday, 17 October 2012

miss 'M', this is for u

hye. harini entry sedih sikit... tiba2 rasa pening kepala bila memikirkan hal ni. pasal seorang 'kawan' puan dahlia ni. kami berkawan dari sejak umur lima tahun lagi. dia comel. dari kecik puan dahlia envy dia. muka dia lagi comel, kulit dia lagi cerah, rambut dia lagi cute, baju2 dia lagi lawa. masa kat tadika, cikgu syg dia lebih lagi dr syg puan dahlia. yet, puan dahlia rasa x pernah busuk hati. she was still my bestfriend. cubit paha dia, paha puan dahlia yg sakit. mcm tu lah ibaratnya.

sumber gambar: google

masa sekolah rendah kami pergi sekolah lain2. dia pergi sekolah yang better sikit and puan dahlia pergi sekolah biasa2 je. tapi bila habis school time, petang2 kami akan lepak bersama. masa tu budak2, kite main tepi longkang, tepi parit. main masak2 la... mak2 la kawen2 la. huhuhu. tapi x silap puan dahlia parents dia strict sgt pasal education ni. so puan dahlia nakal lebih la dr dia masa kecik. dia selalu duk umah je pakai comel2 n baca buku puan dahlia plak comot2, tangkap berudu (anak katak) kat longkang depan umah.

then family puan dahlia pindah. x lama lepas tu family dia plak pindah. dlm masa pindah tu actually kita still contact each other lagi. sampailah puan dahlia n family pindah lagi and kali ni kebetulan pindah dekat tempat yg sama dia n famiy dia tinggal. so kitorang happy la. dapat pergi sekolah sama2. masa kat sekolah menengah ternyata dia lagi pandai and baik. pun, puan dahlia envy dia sebab result exam dia selalu way way better than mine. tapi puan dahlia x pernah busuk hati. she was still my bestfriend. x lama lepas tu puan dahlia n family pindah lagi.

few years berjauhan dah mula rasa renggang dah. friendship dah x berharga mcm dulu. masa pmr, mak dia ada contact tanya result puan dahlia mcm mana. of course result dia lebih bgs dari puan dahlia. mmg puan dahlia envy tapi x pernah busuk hati. puan dahlia tahu dia study hard n dia memang pandai so x peliklah dia dapat 7a and puan dahlia hanya dapat 2a. and after spm puan dahlia x pernah dgr apa2 dari dia. oklah masing2 dah besar kot so masing2 ada hidup masing2 yg x perlu dikongsi dgn kawan childhood.

sumber gambar: google

masa masing2 kat universiti ada sekali dua mak puan dahlia bawak puan dahlia visit dia dgn family dia. oh ye my mum n her mum pun dah lama berkawan. awkward bila berjumpa. rasa fake bila berborak. x pandang mata masing2. mungkin jugak puan dahlia segan dgn dia. first, sebab masa tu puan dahlia tgk dia dah pakai tudung labuh, pakai baju labuh2, berbeza sgt dgn puan dahlia yg time tu free hair, pakai jeans dgn baby-t. so mungkin dia pun x hingin berkawan dgn org yg x tutup aurat mcm puan dahlia ni. tu lah yg ada dlm fikiran.

kat facebook kitorang 'friend' tapi x penah ada apa2 conversation. x pernah like gambar or status masing. mungkin sebab ada gab di situ. puan dahlia punya facebook status ganas2 dia plak update status setahun sekali itupun nasihat2 yg sgt sopan. so xkan lah nak masuk campur dunia neraka puan dahlia kan. opss ter-sarkastik plak. maaf teremosi dah. ok fine x apa puan dahlia sedar diri. mungkin puan dahlia x sebijak dia, x sesopan dia, x sebaik dia. tapi puan dahlia still kata dia 'bestfriend' puan dahlia.

rindu memang ada rindu. nak tegur tapi ada ego. and sampailah puan dahlia nak kawen haritu. sebab puan dahlia busy kerja mak puan dahlia yang tolong invite tetamu. termasuk hal jemput mulut dan bagi kad jemputan. so mak puan dahlia pergi rumah dia and bagi kad kat mak dia. dia? entah xde kata apa pun. xde pulak mak kata 'n*** kirim salam' or 'n*** ckp tahniah'. ok fine. xpelah kalau x happy pun puan dahlia nak kawen. dah ada kecik hati dah time tu tapi sebab puan dahlia xada kat situ so x patutlah kecik hati kan.


sumber gambar: google 

hari kawen puan dahlia. tunggu dia dtg. dia x dtg. tapi dlm ramai2 tetamu puan dahlia nampak mak dia. mak dia senyum. puan dahlia x sempat nak berborak. sempat lambai2 je sebab time tu tgh berarak nak sambut pengantin lelaki. puan dahlia eksited nampak mak dia puan dahlia tanya adik puan dahlia 'n***' dtg? adik jawab "xde. mak dia dgn adik dia je dtg". wah sentap hati puan dahlia. ok...xpe. maybe dia kat universiti x cuti. or maybe dia ada hal lain yg lagi penting. ok xpe.

dari sejak kawen sampai hari ni puan dahlia tunggu hello2 dari dia. tapi haram xde. dah beribu2 notification kat fb. like gamba, like status, comment2, tapi satu haram pun xde apa2 dari dia. puan dahlia terkilan sgt. sampai terdetik hati tertanya, dia ni hidup lagi ke x? ke x tahu langsung puan dahlia dah kawen? mak dia x bgtahu? or dia dah x online fb? xkan mak dia x bagitahu? xkan dia xde hati langsung nak 'kirim salam' pun?

google

sumpah terkilan. miss 'M', u use to be my bestfriend. bff kononnya. tapi hati kite dah terkilan sgt. sebab bukan benda kecik. kalau awak yg kawen, kalau saya x dpt dtg sekalipun saya akan kol atau at least hantar msg kat facebook ucap 'tahniah' kat awak. tapi until today not even a single word i heard from u. rasanya harini tuhan dah tunjuk. siapa awak dalam hidup saya. nobody. but just somebody that i use to know.

mak pesan..jgn pikir negative. and dia bukan kawan, just 'kenalan'. tapi childhood memory yg puan dahlia ada dgn dia, buat puan dahlia rindu dia. she was somebody special. now not anymore. hati saya dah xde utk awak miss 'M'. u don't deserve my attention.

sekian.


gambar dari google jugak.


1 comment:

  1. Salam Puan Dahlia,

    Sometimes kawan yg kita syg tu la akan buat ati kita sedey,buat ati kita terkilan.Sebab kita jer yg slalu pikirkan dia dalam idup kita,sebusy mana pun kita dgn hal idup kita,kita masih lagi ingat 'DIA'.tp kan puan dahlia,x suma org macam kita.`Slalu ingat kenangan2 manis masa kita bersama.Saya pun camtu,saya rindu,cari,ikuti perkembangan si dia,tp bila si dia dah kawen,dia sendiri ckp dia punya masa dan hidup hanyalah utk sang suami yg mana saya amatlah memahami dek kerana saya pun dah kawen.suami keutamaan saya,tp dia tetap cinta ati saya smp bila2..saya ingat lagi masa saya dan dia g karaoke nyanyi lagi kekasih gelapku by ungu,Perghhh jiwang plak!!seriusly saya sygkan dia,dan kerana syg,saya cuma nak tgk dia bahagia.

    Kalau Suami keutamaan dia,sama macam saya jgak,saya terpaksa beri dia ruang untuk melayari bahtera yang sendat ngan bahagia masa skrg dan doa saya smp mereka bercucu cicit..mana tau nnt anak bley dijodohkan plak..hehhehe..sorang kat UK sorang lagi kat AUS.

    Ok la Puan Dahlia,Selamat melayari bahtera perkahwinan.jg lah diri baik2,jg suami elok2..jgn slalu merajuk sbb laki nie cepat jemu bila slalu merajuk.I LOVE YOU okeh..salam zarin.

    ReplyDelete